موزه علوم زمین

موزه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، موزه‌ای تخصصی است که در سال۱۳۳۸ تاسیس شد و به طور خاص نمونه‌هایی از سنگ،کانی، سنگواره (فسیل) و اشیای معدنکاری قدیمی بدست آمده از نقاط مختلف داخل و خارج کشور را در خود جای داده است. در این موزه بیش از ۴۰۰ نمونه از انواع سنگ، ۱۵۰۰ نمونه فسیل و بیش از ۱۴۰۰ نمونه کانی از ایران و سایرکشورها نگهداری می‌شود. همچنین موزه دارای ۶۵ نمونه ابزار و وسایل معدنکاری باستانی است.
موزه علوم زمین در محل سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در میدان آزادی ساخته شده که ساختمان موزه یک طبقه با بخش‌های گوناگون شامل این آثار است:
سنگ‌های کانی، آثار فسیلی، آثار باستان‌شناسی مربوط به هشتصد سال پیش، فسیل‌های دوران اول تا چهارم زمین‌شناسی، ماکت فسیل‌های کمیاب، تخم‌‌های دایناسور که از مرز فرانسه و اسپانیا آورده شده، فسیل جای پای دایناسور که از استان کرمان به این موزه آورده شده است. همچنین کانی‌های قیمتی نظیر فیروزه، الماس و سنگی که گویا نیل آرمسترانگ از کره ماه به زمین آورده و در زمان رژیم سابق به ایران اهدا شد، در این موزه قرار گرفته است.
مساحت موزه ۳۴۵ متر مربع است و زمان تاسیس آن هم زمان با تاسیس سازمان زمین‌شناسى کشور در سال ۱۳۳۸است. موزه علوم زمین در سال ۱۳۳۸به همت چند نفراز محققان زمین‌شناس، بر پایه نمونه‌هایی از سنگ‌ها، سنگواره‌ها، کانی‌ها و اشیا دیگری که ضمن تحقیقات زمین‌شناسی به دست آمده بود و با استفاده از امکانات سازمان زمین‌شناسی تاسیس شد و سال ۱۳۸۷ پس از نوسازی از «موزه زمین شناسی» به «موزه علوم زمین» تغییر نام یافت.
برای بازدید و ورود به موزه می بایست ابتدا وارد محوطه سازمان زمین شناسی شوید. موزه درساختمان شماره یک به نام بنیانگذار سازمان زمین‌شناسی و موزه زمین‌شناسی، مهندس نصرالله خادم قراردارد. موزه دارای پلانی به شکل U است و در وسط آن سالنی برای پخش و نمایش فیلم طراحی شده است.

+ آدرس موزه علوم زمین : میدان آزادی، بلوار معراج، جنب سازمان نقشه‌برداری

عکس : احسان رأفتی داریان
لینک کوتاه | tehranimages.com/SGVOC

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا