موزه گوهر و آرایه های تاریخی

موزه گوهر و آرایه های تاریخی


زیورآلات یکی از مستنداتی است که احساسات و هوش سازنده خود را بیان می‌کند. زمانی که انسان‌ زندگی جمعی را آغاز کرد، به آراستن، زیبایی و استفاده از الحاقاتی برای زیباترشدن خود و محیط زندگی که یکی از نیازهای درونی وی بود، اهمیت داد. انسان‌ در ابتدا زیورآلات را با الهام از طبیعت ساخت ولی به‌تدریج با بروز خلاقیت و نوآورهای خود در این زمینه، آثار فاخر و چشم‌نوازی را خلق کرد.
آثار این موزه از خزانه‌های جواهر و آرایه، تندیس، عاج، جنگ‌افزار، تاریخ برگزیده شده و محدوده‌ی جغرافیایی این آثار در سطح جهان است. تیپولوژی موزه گوهر و آرایه‌های تاریخی از جهت فرم شکل‌گیری مسقف (در فضایی بسته)، از جهت محتوایی تخصصی و از بعد مقیاس فراملی است. این موزه در طبقه‌ی منفی یک با متراژ حدود ۱۱۰۰ مترمربع واقع شده ‌است.
زیورآلات موجود در ابتدا به دو گروه باستان و تاریخی تقسیم و سپس در گروه اشیاء تاریخی که غالب اشیاء موزه را تشکیل داده است، به صورت کاربردی تفکیک و در چهار گروه کلی که هریک از این گروه‌های اصلی خود شامل زیرگروه‌های فرعی هستند، به نمایش گذاشته شده است.
تقسیمات اصلی کاربردها شامل: ۱. جایگاه اجتمــاعی؛ ۲. تزئینات؛ ۳. جایگاه ســـیاسی؛ ۴. وسایل و ابزار جانبی است. پس از طبقه‌بندی آثار، انتخاب اشیاء با توجه به مشخصات تعیین شده صورت گرفت.آثار انتخاب شده اولیه جمعا حدود۱۳۰۰ عدد کد شی از خزانه‌های جواهر و آرایه، تندیس، تاریخ، عاج و جنگ‌افزار می‌باشد که از این تعداد ۹۰۰ عدد به نمایش گذاشته شد.
موزه گوهر و آرایه گفتمان جدیدی در زمینه تخصصی خود ارائه می‌دهد و نگاهی متفاوت نسبت به سایر موزه‌های هم موضوع خود دارد، که تاثیرات مهمی بر صنعت جواهرات کشور خواهد گذاشت. ایجاد پایگاهی برای متخصصین طلا و جواهر کشور، آموزش، ارتقاء دانش در زمینه‌ی تخصصی و هنرهای در حال فراموشی از اهداف این موزه است.


+ آدرس موزه گوهر و آرایه های تاریخی : خیابان ولی عصر، بلوار میرداماد، نبش کوچه دفینه


عکس : احسان رأفتی داریان


لینک کوتاه | https://tehranimages.com/M5sA5



+ اطلاعات بیشتر در تهران ایمیجز ویزیت


 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا